Virwe ruuhkat

Paikkakunnilla kuultu , muut huomion arvoiset
uwb32
Viestit: 5
Liittynyt: 13 Loka 2018 12:02

Virwe ruuhkat

Viesti Kirjoittaja uwb32 » 27 Loka 2018 20:27

Virwelin ruuhkautumisesta on aika ajoin juttua mediassa. SDR# TETRA demodulaattorin netinfossakin ruuhka näkyy:
https://teknokoodiradio.vuodatus.net/lu ... astructure

Lisäksi voi näkyä myös DM GATE signalointia (DMO repeater)

Processman
Viestit: 52
Liittynyt: 19 Huhti 2018 17:02

Virven loppu häämöttää ?

Viesti Kirjoittaja Processman » 08 Marras 2018 16:26

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotte:

Liikenne- ja viestintäministeriö
Tiedote 08.11.2018
Viranomaisille laajakaistainen viestintäpalvelu Virve-verkon tilalle

Yhteiskunnan turvallisuudesta vastaavien viranomaisten Virve-radioverkon tilalle suunnitellaan laajakaistaista viestintäpalvelua. Uudistus parantaisi tilannekuvaa onnettomuustilanteessa ja mahdollistaisi muun muassa videokuvan lähettämisen, kun viranomaisilla olisi käytössä nopea laajakaista radioverkon sijaan.

Hallitus esitti 8.11.2018 sähköisen viestinnän palveluista annetun lain ja julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta annetun lain muuttamista.

Uuden viranomaisten viestintäpalvelun tarjoamisessa hyödynnettäisiin kaupallisten teleyritysten matkaviestinverkkoja. Palveluoperaattorina toimisi valtion omistama Suomen Erillisverkot oy, joka kilpailuttaisi verkko-operaattoriksi teleyrityksen. Kilpailutuksen voittaneen teleyrityksen verkkoa laajennettaisiin ja vahvistettaisiin, sillä nykyiset teleyritysten kaupalliset verkot eivät sellaisenaan voi vastata viranomaisviestinnän tarpeisiin. Verkon vahvistaminen lisäisi myös kansalaisten ja yritysten mahdollisuuksia hyödyntää digitaalisia palveluita nykyistä laajemmalla maantieteellisellä alueella. Virve-radioverkosta luovuttaisiin siirtymäajan jälkeen.

Lakimuutoksilla turvattaisiin viranomaisliittymien palvelun saatavuus ja laatu myös verkon ruuhkatilanteissa, jolloin viranomaisten liittymät olisivat etusijalla suhteessa muihin käyttäjiin. Tällä olisi tavallisen käyttäjän viestintäpalvelun laatuun korkeintaan tilapäisiä ja alueellisia vaikutuksia. Lisäksi viranomaisliittymät voisivat käyttää muita verkkoja, jos kilpailutuksella valittu ensisijainen verkko ei ole käytettävissä.

Nykyinen viranomaisten nopean viestinnän mahdollistava mobiili Virve-verkko on ollut käytössä lähes koko maan kattavana vuodesta 2002 alkaen ja sillä on noin 40 000 käyttäjää. Virve tehostaa viranomaisten yhteistyötä, sillä sitä käyttävät pelastustoimi, poliisitoimi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, sosiaali- ja terveystoimi, eri ministeriöt sekä muut valtion ja kuntien turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaavat tahot. Lisäksi Virve-verkolla on viranomaisen puoltamia muitakin käyttäjiä, kuten vapaapalokuntalaisia tai vartijoita. Uusi laajakaistainen viranomaisten viestintäpalvelu suunniteltaisiin samoille käyttäjäryhmille.

Hallituksen esitystä on valmisteltu liikenne- ja viestintäministeriössä sekä valtiovarainministeriössä. Laajaan taustatyöhön on osallistunut Virve-verkkoa käyttäviä viranomaisia ja teleyrityksiä.
Mitä seuraavaksi?

Hallitus antoi eduskunnalle 8.11.2018 esityksen, jonka mukaan lait tulisivat voimaan mahdollisimman pian vuoden 2019 alkupuolella. Tämän jälkeen Suomen Erillisverkot oy kilpailuttaisi verkko-operaattorin laajakaistaiselle viranomaisten viestintäpalvelulle, mikä mahdollistaisi palveluntuotannon aloittamisen asteittain.

https://www.lvm.fi/-/viranomaisille-laa ... lle-987114

Vastaa Viestiin